Kent Palmgren: - Rent mentalt är vi obegränsade!

Allmänt / Permalink / 0
Hej alla underbara vänner!

I mitt förra blogginlägg som heter ”Att vara singel” så hade jag gjort en undersökning. En av dom som svarade mig var Kent Palmgren från Uppsala. Jag förstod direkt av hans svar att han jobbar med mental träning och tog kontakt med honom, frågade om jag fick ha honom som gäst i min blogg. Jag är jätteglad att han svarade ja.

Kent har en fin meritlista. Han är Certifierad Mental Coach, Certifierad NLP Master, Certifierad Mental Training Master, International Certifierad Coach, Certifierad Mindfulness Instructor, Hypnosis Practioner och Human Factors Instruktör. Han håller föreläsningar inom mental träning och hur vi lär oss själva till ett bättre tänkande och bättre liv.

Kent har utvecklat den mentala träningen med Human Nuitrion om hur kosten påverkar oss mentalt, vilket ger en mer holistisk bild för självutveckling och självförståelse. Då jag själv är utbildad NLP/KBT/MI Coach så kan jag hålla med Kent om att kärnan i coaching är att hjälpa till förändring och hitta möjligheter till förändring. Att medvetet bygga upp medvetenhet som skapar val som leder till förändring. Att stödja personer och grupper för att nå den nivå att bli som de vill nå.

Coaching är en hjälp till självhjälp att lära sig något som leder till ett nytt önskat mål. Det är alltid klienten som är experten. Coachningen ger verktyg och är en ”dörröppnare”.

Nu vill jag för er presentera KENT PALMGREN! (trumvirvel här :)

- Jag vet att du är singel. Har du varit det länge? Trivs du med det? Har du barn? Djur? undrar jag nyfiket.

- Jag är singelman och har varit singel i tre år, jag skilde mig 1991 flyttade från villa till ett Brf. Radhus, har haft ett särboförhållande från 1998-2014, därefter är jag helt singel. Jag har inget förhållande men jag har vänner av bägge kön. Trivs helt ypperligt med att vara i ensamhet, det ger mig ro i själen, jag går hellre ensam eller är ensam än att umgås i dåliga förhållanden. Är far till tre söner som nu har vuxit upp och flyttat hemifrån, de är mellan 19—25 år. Jag har inga djur, svarar Kent.

- Har du alltid bott i Uppsala? Vad är bäst med Uppsala?

- Jag är född och uppvuxen i Uppsala och trivs väldigt bra i Uppsala. Det bästa jag vet med Uppsala är att det är en stad med närhet till allt, jag bor centralt i Uppsala och har det mesta inom gångavstånd, staden är också en studentstad vilket tydligt sätter sin prägel, med mycket ungdomar och ett härligt flyt.

- Vad titulerar du dig som? frågar jag med tanke på hans långa meritlista.

- Jag titulerar mig som mentaltränare, jag har fler och mer utbildningar men en titel säger väldigt lite om mig som person, jag är mest av allt en medmänniska och får min tillfredsställelse av att se andra människor växa och nå excellens.

- Berätta hur du jobbar med mental träning!

- Som mentaltränare jobbar jag med framtidsbilder och målbilder, vi får och blir de vi tänker oss. Inom min mentalträning utgår jag alltid från nuläget, var befinner klienten just i denna stund. Klienten klargör vad som fungerar och vad som inte fungerar, jag vill även veta historiskt vad som har fungerat och inte fungerat. Jag fokuserar mig hela tiden på det som är bra och fungerar och vad som tidigare i livet har fått klienten att känna excellens.

Vidare berättar Kent…..

- Det viktiga är att finna den känsla som funnits och hitta den, förstärka den och under meditativt tillstånd programmera in den i framtida händelser All mentalträning har ett långtidsperspektiv, vilket innebär ett långtidsantagande från klienten, träningen sker som enskild individanpassad träning och som genom meditativa inspelade program försätter klienten i ett ”hypnotiskt” tillstånd och i det tillståndet programmeras i framtidsbilder med den positiva känslan in samtidigt ökar motivation, självkänsla och självförtroende.
Mentalträningen innefattar även uppgifter som ska utföras dagligen för reflektion över beteenden och tillstånd. Efter mentalträning kommer coachsessioner vilket är mer ifrågasättande och ett klargörande av vad som behövs göras för att skapa en förändring.

- Anser du att en människa har begränsningar?

- Människan begränsningar, svår fråga – vi är begränsade i våra kroppar rent fysiskt och våra kroppar har begränsningar av vad vi kan klara av men rent mentalt är vi obegränsade, vi kan drömma och fantisera om saker som övergår vår kapacitet, men det är här dilemmat om begränsning kommer in, med tankar utan begränsning kan vi överkomma fysiska begränsningar, vilket också klart empiriskt har bevisats. Våra tankar har större påverkan än vad vi tror, våra begränsningar sitter endast inne i oss själva och det som begränsar är alltid rädslan som håller oss tillbaka och försätter oss i tillstånd vi inte mår bra av.

- Vad är din drivkraft i livet? Vad är din röda tråd? undrar jag.

- Jag har en Vision – En fredligare bättre och harmoniskare värld, genom mentalträning kan vi få kontroll över våra egna tankar och skapa en mer harmoniskare miljö, kan fler människor få tillgång till tankekontroll så skulle mycket av våld och våldsamma överträdelser minska.

Vidare säger Kent….

- Min Mission – är att jag varje dag ha gjort något bra för någon annan människa, att tjäna andra är en livsuppgift. Att tjäna andra är att få människor i min omgivning känna sig betydelsefulla, det är det som gör mig till medmänniska och inte motståndare. Den enda motståndare som vi egentligen har är den som finns inom oss själva. Det viktigaste är att kunna lägga sig varje kväll och vara nöjd med dagen och att jag har varit den medmänniska som jag var ämnad att vara. Att varje dag vara tacksam över allt som sker omkring mig, allt som sker har en mening och ska lära mig något nytt och att jag vet mitt ansvar till mig själv att göra det bästa av dagarna.

- Vilka är dina viktigaste lärdomar ifrån livet?

- Att jag inte ska ta något för givet, saker är inte som jag tror att de är, allt kan förhålla sig på ett helt annat sätt, jag måste ständigt ifrågasätta mina egna värderingar och ständigt göra omvärderingar.

- Att vara sann i mitt tal, både till mig själv och till andra, att vara sann i talet kan även betyda tystnad, kan sanningen skada någon är det bättre att inget säga.

- Att jag alltid ska göra mitt bästa, oavsett vad det är.

- Att ta tillvara på varenda minut, tiden är en förbrukningsvara och det går aldrig att backa tillbaka det som är gjort är gjort och det som är sagt är sagt, därför ska varje sekund i mitt liv ägnas åt att tjäna andra människor på bästa möjliga sätt.

- Att jag alltid ska stå för det som jag har gjort. (och det jag inte har gjort).

- Att tron på det omöjliga endast sitter i mina begränsade tankar.

- Att ingen framgång kommer utan disciplinerat arbete.
- Paretoprincipen – 20/80 – 20 % av det jag engagerar mig i kommer jag att få 80% avkastning från.

- Att vad som än händer mig har jag mental styrka och kapacitet att klara det, min mor försvann med Estonia, överraskande så klarade jag det väldigt bra, tack vare min förmåga att tänka positivt även i en kaotisk situation.

- Livet är det viktigaste av allt, jag ska vara rädd om människor i min omgivning alla har sina tvivel och mörka dagar.

- Att jag aldrig ska ta något personligt, allt som sker och det jag upplever har en orsak som inte behöver vara mot mig som person.

Så många kloka ord från Kent. Dessa borde vi alla ta efter. Beklagar med din mor. Att alltid göra sitt bästa oavsett vad det är, lever jag väldigt starkt för själv.

- I vilken miljö trivs du bäst? frågar jag.

- Jag trivs bra i de flesta miljöer förutom om det är buller eller för högt ljud. Jag trivs både i staden och på landet. I staden uppskattar jag tidiga morgnar i Uppsala innan staden vaknat är det härligt att gå omkring och känna dofter från konditorier, höra alla ljud och att få se staden i ett ständigt nytt ljus med alla dess små nyanser som ständigt skiftar. Även att kunna gå ner och njuta lite god mat och en öl på uteservering en skön sommar är uppskattat. När det gäller landet trivs jag fantastiskt bra när jag får känna havsluft, vindar och en ändlös horisont, det ger mig en oerhörd frihetskänsla och att jag är en del av en större helhet.

- Vad är du duktig på?

- Jag är mångsysslare och nyfiken på det mesta, så jag vill lära mig om allt och av alla, inget i livet är så oväsentligt att inte lära sig.

- Jag vet att jag är bra på att påverka människor positivt och coacha människor till att tänka nytt, jag hade en coachföreläsning i Ronneby för ca.50 personer i en verkstad som hade beslutats läggas ner. Chefen från verkstaden ringde någon dag efter och undrade vad jag hade sagt till personalen, alla var positivt inställda och den dåliga stämningen var helt borta.

- Jag är disciplinerad och gör det som jag företagit mig att göra.

- Jag har fått eloge för mitt sätt att hålla föreläsningar. (f.d. gymnasielärare, det finns många elever som jag lyft till ett bättre liv).

- Jag är även bra på idrott eftersom motion, träning och kost är en av nycklarna till ett bra, frisk och välmående liv.

Denna fråga är bra att ställa ofta till sig själv. Vad är du bra på? Fundera någon minut på vad du är bra på innan du läser vidare. :) Det som man är bra på är oftast det man bör jobba med. Givetvis ska man tycka att det är kul också. Jag frågar Kent hur man bryter ett mönster som man ej lycktas bryta. Han svarar:

- För att bryta mönster måste vi först bli medvetna om vad det är vi vill bryta, vilka är fördelarna med att bryta mönstret och vilka är nackdelarna? Medvetenhet om vad du vill och ditt eget jag. Det viktigaste är att ta reda på vad det kommer att ge oss känslomässigt när vi har lyckats bryta ett negativt mönster och vad det ger oss känslomässigt om vi håller kvar i samma negativa mönster.

- Vi vill alla må bra så det är viktigt att må bra och vi mår alla bra av det positiva vi gör därför ska vi fokusera på det som är bra och förstärka det med positiva tankar för att förstärka allt det som vi vill förändra. När alla de positiva känslorna förstärkas, så att det nya mönstret förknippas med en välbehagskänsla. Vi vill alla må bra och gör vi saker för att må bra känner vi framgång och vill fortsätta. Inre framgång föder framgång och motivationen ökar med framgång.

- Bästa tipset till de som vill komma vidare i livet med något och ha en förändring?

- Att komma vidare i livet krävs det alltid någon typ av förändring, hur mycket är du beredd att förändra? Mycket handlar om att bli medveten om sina egna tankar, att skapa en förändring handlar mycket om att sluta med något och börja med något nytt. Mitt bästa tips – Disciplin – skriv ett eget avtal till dig själv, gör en tydlig tidslinje när allt ska vara klart och genomfört.

Bestäm dig klart för vad du vill komma, som att sätta kurs om du ska ut och åka båt, har du inget mål för var du vill hamna kan du hamna var som helst, eller ännu värre du kan hamna vid ett mål någon annan har satt. Hur stark är känslan för att komma vidare? Ibland måste vi lämna något för att uppleva något nytt, återigen så kommer vi ingenstans på vår färd om vi inte släpper förtöjningarna och hissar ankaret.

Lite frågor att ställa dig själv:
Var vill jag hamna?
Hur ska jag ta mig dit?
När ska jag vara där?
Vad kommer jag att uppleva när jag har kommit fram?
När ska jag börja?
Vad ska jag sluta med/börja med?
Ta ett steg varje dag mot den förändring som du vill ha – disciplinerat, det är endast du själv som kan vara och utföra, jämför dig aldrig mot andra och det sista - GE ALDRIG UPP.

- Jag gjorde nyligen ett blogginlägg om utbrändhet. Vad har du får råd att ge till de som är utbrända för att komma tillbaka?

- När det gäller utbrändhet så har jag en egen personlig erfarenhet. Jag drabbades av utbrändhet under en tid när allt flöt på i ett ohyggligt tempo, en dag föll jag ihop med ångestattacker hemma på vardagsrumsgolvet, inget jag vill uppleva igen och inget jag vill någon ska råka ut för.

- Mitt råd till utbrända – JACKA UR ALLT. Slow Down!!!
Under min tid av utbrändhet läste jag till Mentaltränare, det bästa jag någonsin gjort. Stäng av datorer, TV, mobiltelefoner, informera alla i din omgivning om läget. Som utbränd förlorar man orken och lusten till saker man slutar tänka förnuftigt och klart. Som utbränd behöver vi återkomma till naturen, vila, promenader, fysisk träning, närorik kost och återigen medvetenhet om vad du har gjort för att komma in i tillståndet utbränd. Fokusera på att gör en sak åt gången, meditera samtidigt, gör det viktigaste först. Mentalträning, Mindfulness är bra vid utbrändhet.

- Livet efter en utbrändhet kan bli mer levande än innan, så se utbrändheten som en reaktion från ditt undermedvetna att du lever på ett sätt som kan ta livet av dig, utbrändheten är din varningsklocka. Gör processen till ett återkommande positivt, undvik medicinering, det ger bara sur eftersmak och biverkningar som du inte vill ha, du vill återkomma och bli bra men inte på bekostnad av andra nedsättningar.

- Varför ska man välja just dig för Coachning? Vad skiljer dig från andra?

- Det som skiljer min Coachning från annan coachning är att jag har integrerat mentalträningen i coachningen, mentalträningen är förkrossande effektiv och med mina personliga erfarenheter har jag en klar förståelse för var mina klienter befinner sig. Första sessionen mest är inriktad på om klienten behöver mentalträning eller coachning. Med erfarenhet ser jag att de flesta som kommer är i behov av mentalträning och därefter coachning. Mentalträningen bygger upp den mentala styrkan och coachningen är utmanande och mentalt krävande. Min coachning är resultat inriktad och är en utvecklingscoachning till att skapa självinsikt till egen personlig utveckling.

Kent och jag pratar om hur midsommar har varit och han berättar för mig att han har ett residens ute vid Östhammarskusten, där han har en båt för att komma ut på havet. Han tillbringade sin midsommar där med grannarna inom området. Han tycker att det var en behaglig midsommar, trevlig och med intressanta konversationer. På midsommardagen tog han sin båt och åkte in till Östhammar, åt en god mat och njöt av dagen. Träffade intressanta människor. Det låter som en skön Midsommar!

- Många singlar tycker att det är jobbigt att vara singel på Midsommarafton, Nyårsafton, Alla hjärtans dag och på fester. Vad har du för råd att ge till dom? frågar jag vidare.

- Till er alla som känner er ensamma, det är helt ok. Alla känner ensamhet och tomhet, även de som har förhållande, det är därför de köper nya saker som ett surrogat för den tomma känslan som kommer när vi känner oss ensamma. Finn er i känslan och gör något kreativt, det handlar om att vara medveten om sina känslor och vad vi tänker som påverkar oss, så länge vi är upptagna med att göra något har vi inte tid att tänka på ensamhet.

- Ensamhet är som din egen skugga, den finns alltid med dig men du reflekterar bara på den om du fokuserar dig på den, bryr du dig inte i den så uppfattar du den inte. Och att försöka jaga den för att få fatt i den kommer den alltid att gäcka dig, ignorera den och gå iväg, den kommer alltid att finnas med dig men aldrig besvära dig. Att vara singel/ensam på högtider – sanningen är att högtider inte har något med ensamhet att göra, ensamhet är bara en negativ tankeström, inget som är beständigt, ibland kan vi vara ensamma utan att vi känner oss ensamma, ändå är vi ensamma.

- Är du rädd för något och i så fall vad? undrar jag.

- Jag har en rädsla och det är att stå vid ett stup och se ner flera hundra meter, helt ok om jag är fast i en lina, men att sitta vid en klippavsats och dingla med benen är inte min önskedröm.

Kent fortsätter…

- Annars har jag inget att vara rädd för, jag bor i ett av planetens bästa (lugnaste) länder, tyvärr skapar denna trygghet rädda människor. Personligen har jag mött så många rädslor som jag har tagit mig igenom, det har varit viktigt för mig att ”ta mig igenom”, det gör att jag inte räds för fler saker att ta mig igenom.
Genom att våga göra saker utökas bekvämlighetszonen. Hade jag rundat och fegat ur hade jag aldrig utvecklats till att våga bryta mönster och att komma vidare. Vår rädsla är vårt inbyggda system för flykt.

- Vi har alla våra bekvämlighetszoner, när vi är inom dessa känner vi oss trygga. Den största rädslan vi har vågar vi inte möta, när vi väl har mött den rädslan och känslan kommer vi att bli helt orädda inför vad vi kommer att möta i livet. När vi blir medvetna om att livet inte är något vi ska ta för givet och att allt på planeten har samma värde samtidigt som vi lugnt kan konstatera att vi alla är lika ynkliga inför döden, kan vi se att vår tid på planeten är att tjäna andra och vara en god människa.

- Vad gör du om 5 år? 10 år?

- Om fem år är jag klar med den bok jag finslipar på och har även gett ut två böcker till om vad vi människor kan åstadkomma om vi verkligen vill, de kommer att vara i romanform och visa att vi kan förverkliga våra innersta drömmar. Det kommer inte att bli något om självförverkligande, de kommer att skapa en känsla av att vi kan göra och nå det vi är ämnade för. Jag har en klar målbild av hur framtiden ser ut !

- Om tio år kommer jag att fortsätta skriva, coacha och hålla föreläsningar jag kommer även att jobba tillsammans med Igor Ardoris och Olof Röhlander att fortsätta Lars – Eric Uneståhls vision att skapa en bättre värld. Även här har jag en klar och tydlig målbild för framtiden, saker kan ske på vägen, men att inte ha ett klart mål så kommer jag inte ha motivation och drivkraft att göra något.

Vi börjar prata om intressen och jag frågar Kent vilka intressen som han har. Han svarar att i första hand är det hans barn, att de har det bra och mår bra. Därefter kommer vänner och människor som står honom nära. Han inriktar sitt intresse mot människor och säger att det materiella egentligen inte har så stort värde. Att de bara är en bonus i livet som vi ska vara tacksamma över att få låna.

Kent berättar vidare att Naturvetenskap kommer sen. Neurovetenskap hur vår hjärna fungerar om dess plasticitet, celler och signalsubstanser. Kvantmekanik och Astronomi ett holistiskt universum. Han säger att med mycket kunskap klarnar bilden av hur allt har en kausalitet, mikrokosmos och makrokosmos har samma grundfunktion. Människan är en väldigt komplex varelse och varje människa är ett eget litet universum.
-
- Om du hade makt att förändra en endaste sak på jorden. Vad skulle du förändra då? frågar jag.

- Jag skulle vilja skapa ett paradigmskifte i människor medvetenenhet att allt inte är som de tror och att få människor att inse värdet av att vårda vår planet, att krig inte är lösningen på fred och att vi alla har samma ursprung, vi består alla av komponenter från vår planet, vi är alla en och samma enhet, vi är planeten, genom att göra åverkan på vår planet eller andra människor gör vi indirekt påverkan på oss själva.

- Har du gjort några misstag i ditt yrkesliv?

- Jag är tacksam över alla misstag som jag begått, har jag inte gjort några misstag så har jag bevisligen inte gjort något överhuvudtaget. Jag kommer inte på några direkta misstag precis nu, inget jag fokuserar mig på, jag lär av misstagen och försäkrar mig om att jag gjort något som inte var lyckat, fokuserar om på att göra annat och göra det bättre.

- Vad är det svåraste som du har gjort i livet? frågar jag vidare.

- Inte heller här är det något jag reflekterar över, livet bara är, varken mer eller mindre. Jag tror inte att jag har tänkt tanken på att något har varit svårt, jag har bara genomfört. Vid närmare eftertanke så har jag korrigerat mitt tänkande vid svårigheter, de gånger jag konstaterat att det är svårt har jag fokuserat mig mer och genomfört. Skulle jag ha fokuserat på att något är svårt hade fokus hamnat på ett misslyckande.

- Dina tre största hjältar i livet och varför?

- Det märkliga med hjältar är att de inte finns, de som hyllas som hjältar ser sig sällan själva som hjälte. Jag har en hjälte i livet, det är min mor som försvann med Estonia. Alltid positiv och glad och tjänade andra utan att klaga. Hon hade TBC när hon var ung och blev ofta lungopererad, sen hade hon mer åkommor, men aldrig någon klagan, bara ett positivt tänkande och en coachande attityd till människor i sin närhet, hon fick människor att växa. Så jag har mer tanke på de ”vardagshjältar” som förblir anonyma, det är de som är de riktiga hjältarna.

- När du var barn, vilket yrke ville du bli som stor?

- Svår fråga, tror inte jag hade något speciellt önskeyrke – fotbollsproffs (om det nu är ett yrke). Det jag vet var att jag hamnade på Scanditronix vid tillverkning av cyklotroner och microtroner (partikelfysik).
Fick en stark längtan till att bli flygtekniker – blev flygtekniker på SAS.
Fick en stark längtan att bli lärare – utbildade mig och blev gymnasielärare.
Fick en stark längtan att bli coach och mentaltränare – utbildade mig och blev mentaltränare/coach.
Mitt liv har varit – Motiv (tanke) – action = Motivation – Framgång föder Framgång allt kommer från en inre vilja till förändring och att göra något nytt.
All förändring startar med en tanke som manifesterar en känsla som omedvetet påverkar dagliga handlingar. Mao. Jag är mentaltränare och har mycket av min förmåga att tacka min mor för. :)

Jag frågar avslutningsvis hur hans sommar kommer att se ut och Kent svarar:

- Jag kommer att tillbringa större av tiden ute vid mitt fritidshus och åka båt, fixa med huset och skriva, coachningen har jag öppet även under sommaren, människor han behöva hjälp även när det är sol. Se när det inplanerat lite kul med vänner, konserter och att bara njuta.

Många tips och råd har vi fått och jag kommer själv att läsa mitt inlägg igen. Vill ni ha kontakt med Kent så gå in på hans hemsida: www.kentpalmgren.se

Jag vill tacka dig Kent för alla fina och långa svar och önskar dig en fantastisk sommar!

Det vill jag önska till er också mina kära fina vänner! Sköt om er!

Vill ni läsa mina tidigare blogginlägg så gå in under ARKIV uppe och välj sedan månad.

Jag brukar ibland avsluta mina inlägg med ett citat men jag tycker vi har fått så många bra tips och förhoppningsvis nya tankar från Kent så jag vill avsluta med några råd från mig också:

Gör en analys av ditt nuläge! Hur ser ditt liv ut just nu?
Inventera dig själv och dina relationer, din hälsa, fritid, jobb och livskvalitet.

Kartlägg din egen kompetens. Fundera över vad du vill och gör en handlingsplan. Staka ut vägen med delmål, både stora och små. Gör något kul när du uppnått ett mål för att behålla motivationen. Men det är också viktigt att fokusera på målet.

LYCKA TILL!

KRAMAR FRÅN ER SARA.

SARA: ATT VARA SINGEL!

Allmänt / Permalink / 2
Hej mina underbara vänner!

Hoppas att ni har en fin Midsommarhelg! Det har jag haft. På Midsommarafton hade jag både mina söner hemma och min svärdotter. Kan för övrigt tipsa om min äldsta son Alexander Pärleros Framgångspodd med bra gäster och hans tjej Ida Wargs You Tube som är kul att se på. Vi spelade kort och utomhusspel och åt gott, vegetariskt. Jordgubbar som efterrätt! :)

Igår tog jag min älskade hund Molle, som är en flat coated ret river på 3,5 år och åkte ut till Sandhamn. Andra gången den här veckan, jag blir så lycklig av att se honom simma där och vi båda njuter av att få en heldag tillsammans. Saknade min dotter på Midsommarafton men vet att hon har det bra i Norrland med sin kille där dom är på besök.

Dagens blogginlägg ska handla om att VARA SINGEL! Jag har gjort en undersökning på olika ställen på nätet och ska göra en sammanfattning på den. Min ena fråga vara hur det känns att vara singel på sommaren. Jag har fått många olika svar.

Midsommar är enligt svensk folktro den idealiska tiden för att finna en partner. De flesta känner till ritualen att lägga sju sorters blommor under kudden för att drömma om sin tillkommande. En annan ritual är att under midsommarnatten samla naturens urkraft med att plocka blommor och binda sig en krans. Denna torkar man och sparar till jul.

Ja Midsommar är kärlekens högtid och då kan det för många kännas jobbigt att vara singel. Även under semestertider kan man behöva utmanas att våga vara singel och må bra i det. Här nedan är några av kommentarer som jag har fått.

- Hej Sara jag tycker det är lika svårt vad det än är för årstid att vara singel. Och det spelar nog ingen roll om man är kvinna eller man. Ha det gott! Skriver Perre
- Inte så kul, men finns tex ett eller kanske flera reseföretag som anordnar singelresor. Dock mest kvinnor som åker på dessa .Men nya vänner kan man ev få. Jag har åkt med Singelresor och var väldigt nöjd! Skriver Inger.
- Att vara singelman är svårare tror jag, vi män förväntas (har stor erfarenhet från datingsiter) att fortfarande ta initiativ o ofta förväntas vi stå för stadga o trygghet o bra ekonomi. Lite generaliserat så räcker det ofta för kvinnor att se bra ut o allmänt trevliga, det räcker inte för oss män enligt min o många jag pratat med o deras erfarenheter. Själv tycker jag det är jobbigare på höst o vinter, då man inte har nån kär som ger kärlek och sällskap o vice versa. Skriver Göran.
- Tror faktiskt inte det är så många kvinnor som förväntar sig det år 2016. Oftast har vi egen ekonomi o kan betala för oss själva....Kanske är det ev så att män "fortfarande " tror att det är så. Men du har ju erfarenhet så jag ska inte säga emot dig.....tråkigt om det är så. Vi borde kommit längre i jämställdhet, svarar Inger.
- Har inte upplevt något bekymmer som singel i förhållande till sommar... så det får bli mitt bidrag då .. många män kanske var synnerligen aktiva för att försöka få till något just på sommaren .. så var det nog .. Skriver Katarina.
- Aldrig skönt att vara singel ... Dock lättare under sol och värmen ljuset ger energi och hunden är min bästa vän ... Men omständigheter gör att man drar sig från dejtandet ... Hoppas dock jag hittat "den rätta" fast allt ska ju stämma in från båda parter ... Men ibland kan tajmingen vara "fel".... Känner att ibland kan man ha för mycket "måsten" som stör...Skriver Mats.
- Visste Ni inte att tjurarna är som MEST!! brunstiga på försommaren/sommaren..😏 = DOM har samma!! "problem" som vi he he kossor.. Sommaren is just a baby!!😉😄 [ Och är det inte värre att inte ha ngn att hålla i handen i biomörkret en regnig HÖST-kväll..?! ..] Skriver Wilhemina.
- Jag, Sara Pärleros, svarade henne: ...Och katterna i mars! :) Näe jag tror inte vi kan jämföra våra behov med djurens. Vi är alla unika varelser med olika behov och var vi befinner oss i livet. Även om vi har varit singel länge eller nyligen avslutat ett förhållande. Då behöver man nog vara själv ett tag.
- Mycket att se på sommaren, får se mer kvinnliga former än på vintern, de ej ju alltid uppskattat! Skriver Niklas.
- Finns väl inget positivt eller negativt med att vara singel eller upptagen på sommaren! Skriver Johan.
- Hur tänker du då? Frågade jag.
- Lycka kan vara att finna någon, att slippa ev bråk, att bli singel/krossad osv, svarade Johan.
- Jag har varit singel och skild i många år och varit med på singelsajter lika länge. Jag har märkt under åren att det är fler kvinnor än vanligt som under sommaren är på hugget. Gäller nog även oss män. Alla vill nog ha någon tillsammans med när man är sommarledig. Åldern har ingen betydelse. Störst är kärleken! Jo, jag har blivit dumpad när jag och min kvinna har varit i ofas i livet. Praktiska överväganden verkar viktigare för er kvinnor än oss män. Skriver Michael.
- Jag tycker att det är helt okej att vara singel oavsett om det sommar eller vinter 😁😁 ! Skriver Sussie.
- Jag tycker att det är jätte jobbigt att vara singel året om! Skriver Björn.
- Beroende på vilken situation man är i, om man har vart singel länge och vill ha någon, då är året runt för jävligt. Men om man nyligen har kommit ur ett förhållande skulle jag iallafall vilja att det var på sommaren, kan göra mycket mer på sommaren så man slipper tänka på skiten. Vintern erbjuder ju bara konstant ensamhet under täcket! Skriver Mick.
- Jag har träffat lite olika typer av damer. Snygga som härjat av sig i ungdomen, jag var lugn då vildare nu... Mormors typer... jag är ju mera pappa... En del vill bara ha mig inte barnen. Det är inte lätt att hitta en bra matchning. Jag har ju kidsen 50% sedan jobbar jag med Internet grejor hemsidor och sånt så jag är halvledig jämt... men jag vill helst ha någon att vara tillsammans med, för tillfället är det lite komplicerat jag har någon form av relation där vi inte träffas så ofta jobbigt... Förra sommaren hade jag ett förhållande som var ganska stökigt. Men det funkade bra tillsammans med barnen. Skriver Anders.

- Är och har varit singel länge, kan bara säga att det är mina tankar som försätter mig i olika tillstånd, så vilken dag på året jag är singel är ganska betydelselöst, en dag är en dag och sen är det upp till mig att bestämma mitt eget tillstånd. Jag blir vad jag tillåter mig själv att tänka. Precis vad du skriver man måste bli medveten om sitt eget medvetande, vad påverkar mig och varför? Det bästa är att bestämma redan nu, detaljerat hur jag vill må och känna på midsommar, min egen lyckokänsla ligger inom mig själv och sällskap på midsommar är en bonus. Att redan idag sätta sig ner och möta midsommaren med alla känslor och reflektera över dessa, sedan omstrukturera och finna alla små positiva saker med midsommar som ger mig glädje, förstärk de som är positiv och skapa en fantastisk midsommar redan nu med saker som vi har kontroll över och som berikar oss positivt. Effekten blir att vi får det som vi fokuserar oss på och på det sätt kan vi förprogrammera hjärnan känslomässigt.
Det finns mycket att glädjas åt bara vi själva ger oss tillfälle att upptäcka allt som berikar oss, det kräver ett öppet sinne och att se det vackra i ett grässtrå. Skriver Kent Palmgren.

Kent Palmgren är licensierad mental tränare vid Skandinaviska Ledarhögskolan, och jag kommer att ha honom som min gäst i min blogg. Han kommer att ge oss många bra tips! :)

Det var några av alla svar jag fått på min undersökning om hur det känns att vara singel och speciellt på sommaren. Jag har förstått att det finns många skilda åsikter om det. Många tycker att alla romantiska helger är jobbiga att vara singel… Nyårsafton, midsommarafton och Alla hjärtans dag. Även att det är jobbigt att bli bjuden på fester. En kille skrev att det är värst, att se sina vänner göra saker. Att vintern är en jobbig tid att vara ensam under täcket och att man kan göra mycket mer på sommaren. Vilken situation man befinner sig i, om man precis har avslutat ett förhållande är avgörande också.

Vad tycker och tänker jag då? Är jag singel? Jag är singel nu och jag har valt att vara det ett tag till. Har hänt en hel del senaste året och känner att jag behöver vara själv ett tag. Jag vet att jag känner när den dagen kommer och jag vill ha ett förhållande. Ibland behöver man nog vara singel. Man lär sig mycket om sig själv, man utvecklas, får reda på vilka som finns vid ens sida i alla väder, får nya bekantskaper osv. Men jag behöver sociala kontakter då jag är en mycket social tjej. Det ger mig energi att prata med människor. Och jag lär mig alltid något nytt.

När jag igår åkte båt ut till Sandhamn med min hund så pratade jag med ett par från Usa, ett par från Tyskland, ett par från Holland och ett svenskt pensionspar. Det var intressant att höra vad dom tycker om Stockholm och Stockholms skärgård. Jag fick flera ”aha” upplevelser. Inte minst att jag kunde så bra engelska och göra mig förstådd, speciellt med paret från Usa. Jag tror att det är viktigt att ta kontakt med folk när man är singel, för vi är sociala människor/djur. Helt enkelt att våga vara singel och känna trygghet med det.

Jag tycker inte om att vara själv, det ska jag erkänna. Nu har min yngsta son sovit hemma en hel del och jag är tacksam för det. Men jag har mina två hundar och känner jag mig ensam eller pratsugen så uppskattar hundarna så mycket att jag kommer till dom. :) Det är viktigt att ha något djur, barn eller vänner att vända sig till när man behöver.

Jag har pratat meden del 20-åringar och dom tycker att sommaren är den bästa tiden att vara singel. Många fester och finns mycket att göra. Jag tror att åldern har en viss betydelse. Jag har också pratat med några personer som idag är utbrända och dom vill vänta med att hitta en partner, behöver må bättre först. Det kan jag förstå.

Vidare som någon skrev så beror det på vilken situation man befinner sig i. Efter ett avslutat förhållande behöver man vara själv ett tag. Några månader minst är min åsikt. Hitta sig själv först och inte rusa in i något nytt då det oftast blir samma fel. Det får ta sin tid och ta den tid som behövs. Det går inte att stressa fram ”dagen då allt blir bra”. Bra att ta en dag i taget och trivas med sig själv. Inte skaffa någon för att slippa vara själv. De funkar inte i längden. Jag har gjort det misstag själv i livet och gör inte om det.

Man kan anmäla sig till en kurs för att få nya människor. Upptäcka vem man är och hur det är att leva med sig själv. Sociala kontakter ska man odla, nya möten med andra människor ger nya möjligheter och upptäckter. Man får nya målbilder och en förväntan på framtiden! Kanske ge sig själv en ny utmaning varje dag! Röra på kroppen är också viktigt! Vara ute mycket i frisk luft! Naturen.

Andra tips är att Yoga som jag själv älskar att göra. På Youtube kan du testa hemma att yoga helt gratis. Lek turist i din egen stad och upptäck den. Det har jag gjort med Stockholm, jättekul. Ta hand om en bekants husdjur om du inte vill skaffa ett eget. På facebook t ex kan du slänga ut en fråga om någon behöver katt eller hundvakt under sommaren. Många blir säkert jätte glada då. Promenera en ny runda varje dag. Hitta en ny favoritbok att läsa och varför inte läsa den ute i naturen?

Lyssna på olika poddar gör jag och det finns så många bra. Sommarpratare har börjat på radion. Tycker man om att se på tv så kan man bli beroende av en ny serie. Ja det finns så mycket man kan göra för att mildra ensamheten i sommar om man är singel. Flirta på uteserveringar! Att vara singel på sommaren innebär att du kan göra allt det där du har drömt om! Partner kan vänta till hösten!

För några år sen var jag på Allsång på Skansen själv och Tomas Ledin var en av dom som sjöng, vilket var orsaken att jag valde att gå just den dagen. Det var mitt i sommaren. Jag hade ingen att gå med och brydde mig inte heller om det. Min äldsta son kom utanför och mötte mig sen. Han undrade hur det var att gå själv. Jag svarade att med 22.000 människor omkring sig så är man inte själv! :) :) Så kände jag.

Se det positiva i att vara singel! Du kan göra exakt vad du vill! Ingen hindrar dig. Det är nu du skapar stunder som du kommer att minnas när du är äldre och kanske gift. Vara spontan och göra saker. Gå på dejter om du vill. Jag är tyvärr emot att bara ha en sommarflirt annars skulle jag skriva det. En ”sommarkatt” ska ha ett hem efter sommaren också.

Förr eller senare kommer du att hitta den rätte. Den finns minst en för alla. Men innan dess ska du ta tillvara på tiden som singel. Som singel bestämmer du själv om du vill sitta hemma och dricka kaffe, thé eller vara ute på stan. Du behöver inte ha dåligt samvete för att du tänker på dig själv först! Det är alltid tyst hemma när du vill sova, tja om inget annat stör förstås. :) Du har tid att vara med dina barn mera och dina djur. Dina vänner. Du behöver aldrig kompromissa. Du äter det du vill. Du kan träna när du vill.

Du kan ägna all din lediga tid att utveckla dig själv och växa som människa. Du bestämmer som singel om du vill vara glad eller ledsen, ingen hemma stör ditt humör. Du ansvarar bara för dig själv! Ingen ger dig dåligt samvete om du måste jobba över. Du väljer var dina möbler ska stå och vilka tapeter du vill ha hemma. Toaletten är alltid ledig!

Ingen förbjuder dig att umgås med vänner av motsatt kön. Du kan lägga dig när du vill och gå upp när du vill. Ta dagarna som dom kommer. Du bestämmer vad du ska se på tv. Du städar när du vill och tycker att det behövs. Du kan klä dig precis hur du vill. Gå i myskläder en dag om du känner för det. Du behöver bara göra dig snygg för dig själv. Det finns bara dom smutsiga kläderna som du själv har använt. Du slipper ha sex när du egentligen vill göra något annat. Har du behov av att tillfredsställa dig själv så kan du göra det när du vill.

När mina tre barn var små valde jag att på sex år inte ha en partner. Jag ville ge all min tid till mina barn och tyckte att det var skönt att vara singel. Har tyckt att det är jobbigt att räcka till en kille också. Barnen behöver all ledig tid. Så på sex år tänkte jag inte på killar och stängde av sex också. Det är inte viktigt för mig. Så mycket annat är viktigare. Ibland i livet behöver man vara själv. Min erfarenhet när det gäller killar är att dom snabbt måste hitta en ny, medan vi tjejer väljer att vara singlar en tid.

Här måste jag inflika lite vad en del killar har kommenterat i min undersökning. Ja Michael, det praktiska tror jag är viktigt för oss kvinnor, i alla fall för mig. Och Anders, jag kan förstå att en del kvinnor har svårt att ha förhållande om killen har barn hemma. Jag har själv tre utflugna barn och vill inte börja om på nytt och ha en killes barn i mitt hem. Då är man i olika fas i livet. Så jag kommer i framtiden att söka en kille som har vuxna barn precis som jag. Det var en liten parantes. 

Det är viktigt att gå ifrån ensamheten och fokusera på det som sker inom sig. Lär känna sig själv och sina behov, veta vad man vill. Vi föds ensam och dör ensam och då är det inte konstigt om vi ibland i livet blir ensamma. Men det är bara tankarna som styr och kan få oss och kan få oss att må bra i det. Ett tankvärt citat är: ” Livet kan bara levas framåt men förstås bakåt!” :) Att leva framåt är att våga leva i nuet och se vad som vill komma till en.

Javisst det tycker jag också…. Att det är underbart att ha en kille som man kan mysa med och vara med precis när man vill. Vet att man är älskad och själv ge kärlek till en annan. Men man måste kunna vara singel och må bra i det också. Inte vara desperat ute efter en ny partner, att man alltid måste ha någon. Viktigare att leva livet! Vi har en tid på jorden och måste göra det bästa av den. Att bli singel kan vara en gåva!

Jag har träffat många killar som ljuger, är oärliga och för min egen del så måste jag bygga upp min tro att det finns ärliga killar. Just nu tycker jag att det är skönt att vara singel, brukar inte tycka det på sommaren, utan jag har tyckt som många andra att det är den värsta tiden att vara själv. Jag vet att en dag vaknar jag och känner att nu vill jag ha min prins! Och då kommer jag att vara aktiv och söka honom för jag tror inte längre att han kommer ridande på en vit häst utanför mitt hus. :)

Tack för att du läste mitt blogginlägg och jag vill önska dig en fortsatt skön sommar. Till dig som är singel vill jag ge detta citat:

Jag är inte singel,
inte upptagen heller,
jag är bara reserverad till den som förtjänar mig....❤

MÅNGA KRAMAR FRÅN ER SARA.Henric von Zweigbergk: - Jag drömmer om att få arbeta på Oscargalan!

Allmänt / Permalink / 0
Hej alla härliga vänner!

Hoppas att ni mår jättebra och njuter av sommaren. Idag har jag en gäst i min blogg som för mig har väldigt mycket med sommaren att göra. Den 9 juli är det premiär för Sommarkrysset på Gröna Lund, programledare är Gry Forssell och med sig har hon sin trogne studioman Henric von Zweigbergk.

Jag brukar besöka Sommarkrysset ett par gånger varje sommar och det skulle vara tomt om inte Henric fanns där. Denna långa man med skägg och som utstrålar ett fantastiskt lugn. Han kan sitt jobb, har rutin och kan hålla flera bollar i luften samtidigt. Det känns att alla runt honom sprids utav hans lugn. Har du inte varit på Sommarkrysset så kanske du har sett honom på Melodifestivalen eller ESC.

Han är en så känd studioman att han ibland får skriva autografer. :) Grammisgalan och Gaygalan är ”extraknäck” som han haft under den pågående Melodifestivalen. Han är känd som en arbetsnarkoman.

Henric har en bakgrund som dörrvakt på Café Opera. Han fick höra att han kastade bort sitt liv och hamnade med Adam Alsing i en ny talkshow på TV3 som en slags alltiallo. Det ena ledde sen till det andra. 

Jag frågar Henric hur hans familj ser ut. Idag kan familjer se ut på många olika sätt.

- Jag har en Fru, en bonus son, sju gudbarn. Inga djur nu, men har haft massor genom åren. Min fru Camilla jobbar på Warner Musik Sweden.

Kan tillägga att Henric är född 1962, samma år som mig :) Vi är lika unga. Jag brukar alltid fråga folk hur unga dom är. Det uppskattas. Speciellt under alla år som jag har jobbat som medlemsrådgivare på gym. Känns lite fel att fråga en 20-åring: ”Hur gammal är du?” Och en 70-åring blir så glad när jag säger ung. :)

- Vad titulerar du dig med? Studioman eller något annat? frågar jag Henric.

- Jag brukar säga producent, koordinator, studioman inom TV och events.

- Vilket var ditt första yrke? Hur gammal var du då?

- Jag sålde majblommor som barn, men riktigt jobb var nog på SJ - restauranger något lov för 100 år sedan.

SJ… hm… Jag har jobbat som tågvärdinna och då jobbade jag för TR, Trafikrestauranger. Kanske vi har jobbat ihop något… kanske inte för 100 år sen men 30, 35 år sen. Var lite kul för då började mitt efternamn på J och mina initialer blev då SJ. Man skulle lämna in sin uniform för tvätt och jag fick en gång inte tillbaka min kjol, blus och väst. Det stod mina initialer i dom och därför skickades kläderna till SJ. :) Jag fick dom inte tillbaka. Många roliga minnen har jag från tiden som tågvärdinna. Jag har också jobbat på SJ restauranger, men nu är det Henric jag ska berätta om.

- Berätta om dina arbetsuppgifter! Vad du gör och ditt ansvar.

- Det är olika beroende på vad jag jobbar med och vilken roll jag har. Men gemensamt för alla är att "ta båten i hamn”.

- Du har bott i Ayia Napa på Cypern. Vad gjorde du där? undrar vidare.

- Jag började som DJ på ett nyöppnat disco. Sedan öppnade jag en rockklubb som jag drev 83, 85.

- Från 1990 – 1998 jobbade du som dörrvakt på Café Opera. Hur var det? Någon speciell händelse som du minns därifrån?

- Det var mestadels väldigt roligt. Vi var ett bra gäng med bl.a Paulo Roberto. Det ändrades väldigt mycket under den tiden. Hela klimatet i Stockholms uteliv blev mycket hårdare.

- Vad har du gjort i ditt liv för att behålla hälsan? frågar jag. En viktig fråga då jag är utbildad Hälsopedagog och tycker att ämnet är viktigt.

- Numera tränar jag 5 dagar i veckan på No18. Jag dricker sällan och försöker äta bra för det mesta.

- Vad har du för relation till alkohol?

- Jag dricker inte så mycket. Men när jag gör det så gillar jag tequila, svarar Henric.

- Vilken är din vackraste plats du vet i världen?

- Varsomhelst bara jag är tillsammans med min fru.

Vilket drömsvar! :) Riktigt vackert! Allt omkring kan bli vackert när man är tillsammans med den man älskar. Då är personen viktigast och inte var man är.

Jag frågar Henric vilka maträtter han har som favoriter. Han svarar att han gillar mycket… skaldjur, asiatiskt, husmanskost. Men måste han välja så är det sushi och sashimi.

- Hur är det att vara studioman på Melodifestivalen? Gick det bra att samarbeta med alla?

- För det mesta går det väldigt bra att samarbeta med artisterna och deras anhang. Vår egen personal - absolut.

- Du tycker om att stå i centrum. Finns det någon plats som du drömmer om att arbeta på?

- Ja, OSCARGALAN vill jag jobba på!

- Vad gör du om 5 år? 10 år?

- Om 5 år blir det nog liknande. Om 10 år driver en delikatess och restaurang någonstans i världen.

Då blir det tomt på Grönan och Mello. Får väl hoppas att han är lite i Sverige också. Jag frågar Henrik om han hade gjort någonting annorlunda om han hade fått leva om sitt liv…

- Det finns många saker som jag skulle gjort annorlunda om jag hade haft facit men - NEJ, man får stå för vad man gjort och försöka göra rätt.

- Vilka två saker är du mest rädd för? frågar jag.

- Att mina nära ska bli sjuka eller ännu värre dö. Men det är inget jag grubblar på.

- Har du någon vana/ovana som du vill ändra på?

- Jag knäcker mycket med nacken. Inte bra!

- Vad tycker du om hos dig själv? Vad är du bra på? undrar jag. Frågor jag tycker alla borde ställa till sig själv varje dag. :)

- Jag är bra på att ”dra” med mig folk. Jag får folk att trivas. (han får medhåll från mig)

- Vad är du mindre bra på?

- Kinesiska, svarar Henric och ler.

- Tips för att nå framgång?

- Tro på dig själv, lyssna, titta, var uppmärksam och lär!

- Hur ser din sommar ut? Bara jobb eller någon semester?

- Jobb, jobb, jobb, några få dagar här och där ledigt, svarar Henric.

- Vilka är dina tre största hjältar i livet?

- Det är Siddhartha Gautama (Buddha), Jesus och Muhammed Profeten. De tre väldigt upplysta män som tolkats helt upp åt väggarna genom århundraden.

- Vilken har varit din värsta kris?

- Jag var väldigt sjuk under delar av 90-talet. Det var väldigt jobbigt.

- Oj, vad var du för sjuk då? undrar jag.

- Jag hade magsår och blödande tarmar.

- Ditt mest pinsammaste minne i livet?

- Så många att jag bestämt mig för att dom inte är pinsamma. 

- Slutligen, Henric, vad gör dig lycklig?

- Min fru gör mig lycklig!

Vilken dröm man! Hoppas att hon får läsa detta. Men jag tror att Henric är väldigt omtänksam till sin Camilla. Egentligen borde jag lägga in en bild i detta blogginlägg på en spindel i nätet som Henric är, men jag väljer en fin bild på honom istället.

Denna vecka släpps artisterna till Sommarkrysset och det ska bli spännande att se vilka det blir. Ja, jag hade frågat Henric den frågan men han fick inte avslöja innan. Det kan jag förstå.

Avslutar mitt blogginlägg med ett klokt citat.
Ha en fortsatt härlig sommar!
KRAMAR FRÅN ER SARA.

”Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden!”

-
Till top